Bron: Geert van Duinen

De beroemde kerstmarkt in Valkenburg wordt weer druk bezocht. Van 15 november tot en met 29 december kunnen bezoekers genieten van allerlei winterse activiteiten. De bezoekers geven een veel geld uit op deze kerstmarkt. Door de hoge bezoekersaantallen levert de kerstmarkt voor de provincie Limburg een ‘leuk zakcentje’ op.

Een woordvoerster van de kerstmarkt in Valkenburg vertelt dat er gemiddeld per jaar tussen de 260.000 en 300.000 bezoekers naar de kerstmarkt komen. Volgens haar wordt pas 5 januari 2020 het definitieve aantal bezoekers van 2019 vastgesteld. Al die bezoekers leveren een bijdrage aan de Limburgse economie. De NOS meldt dat de omzet van deze kerstmarkt wordt geschat op zo’n 15 miljoen euro.

Activiteiten

Valkenburg staat in de top 10 kerstmarkten van Europa. Dat de bezoekers veel geld uitgeven tijdens het evenement is niet gek. Er vinden heel veel activiteiten plaats voor alle leeftijden. “In Valkenburg is tijdens de decembermaand ontzettend veel te doen. Valkenburg staat vooral bekend om de ondergrondse kerstmarkten in de mergelgrotten, maar je kunt ook naar Valkenburg Winterwonderland, diverse optredens, er is een nostalgische kerstmarkt of je kunt gaan schaatsen op de schaatsbaan,” zegt de woordvoerster van de kerstmarkt.

Tijdens de kerstmarkt worden veel streekproducten en kerstartikelen verkocht. Volgens de woordvoerster komen veel mensen speciaal naar de kerstmarkt voor de streekproducten. “Ook het tv-programma ‘Joris’ kerstboom’ heeft in december drie dagen afleveringen van het programma opgenomen. Dat is een goede reclame voor bezoekers.”

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *