Studeren, werken en wonen in Tilburg is iets wat ik nu sinds een jaar doe. Het bevalt me goed. Er zijn ontzettend veel dingen die ik leuk vind. Van sport tot fotografie en van muziek tot geschiedenis. Er valt zoveel (nieuws) te ontdekken!

Wie ben ik?

Ik ben Sanne en ik ben tweedejaars-student journalistiek aan de Fontys hogeschool in Tilburg. Om even een korte introductie te geven wie ik ben zijn hier een aantal dingen die ik naast mijn studie heel erg leuk vind om te doen: muziek maken, schrijven, schaatsen, wielrennen, scouting, fotograferen, etc. Kortom, een heleboel dingen interesseren mij. Maar wat nou als je met al deze dingen nou net een stap verder gaat en er gave producties over kunt maken? Dan kun je er naar mijn idee nog veel meer uithalen.

Wat doe ik?

Aangezien ik nu in mijn tweede jaar zit, ben ik al iets meer bezig met focussen op wat voor soort journalist ik wil worden. Dat is lastig, want er zijn zoveel leuke dingen. Wat ik de laatste tijd vooral merk is dat mijn interesses uitgaan naar een aantal specifieke richtingen. Fotojournalist, journalist op de radio, of gewoon krantenjournalist zijn wel dingen die me aanspreken. Of dat ik dat nou in de richting sport, politiek, muziek of misschien iets totaal anders wil doen, weet ik nog niet. Ik weet wel dat ik later wil proberen om mijn werk een deel van de tijd in het buitenland te doen. In het buitenland is zoveel meer te halen qua nieuws dan in Nederland en dat spreekt me enorm aan.

Daarnaast lijkt het me tof om later voor een bedrijf te gaan werken als persvoorlichter. Ik heb als student niet altijd goede ervaringen met persvoorlichters gehad en daarom lijkt het mij wat om wel een goede persvoorlichter te worden die er ook voor studenten is. Momenteel ben ik actief als freelancejournalist vanuit mijn eigen onderneming en onderhoud ik de nieuwsvoorziening/blog voor de nieuwe onderneming http://www.simsavers.nl. Dat bevalt me heel erg goed.

Sinds eind mei werk ik in mijn vrije tijd bij De WaardenMakers in Den-Bosch. Deze organisatie werkt samen met professionals en studenten om bij te dragen aan een duurzamere leefomgeving in de provincie Noord-Brabant. Ik ben onderdeel van het online-redactieteam en we maken journalistieke producties voor op de website en in de nieuwsbrief. Al deze producties vallen onder het overkoepelende thema ‘duurzaamheid’.